Szybka przekąska mini pizza

W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Składniki :
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej Milo
  • 3 łyżeczki mąki kokosowej Milo
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 3/4 łyżeczki soli morskiej
  • 1/4 szklanki ciepłej wody
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego Milo
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki pesto zielonego
  • 3 łyżeczki pesto rosso
  • 125 g mozzarelli
  • 60 g parmezanu
  • Kilka kropel oleju lnianego Milo
Przygotuj:
  • Tarkę o grubych oczkach
  • Papier do pieczenia
  • Blachę do pieczenia
  • Piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA SPODY
Do miski wsypujemy mąkę migdałową Milo, mąkę kokosową Milo, mąkę ziemniaczaną, suszone oregano oraz sól. Dodajemy wodę, olej rzepakowy Milo i roztrzepane jajko. Mieszamy dokładnie całość. Zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt lepkie, dodajemy odrobinę mąki kokosowej Milo, ponownie zagniatamy i pozostawiamy na chwilę. Następnie sprawdzamy jego konsystencję. W razie potrzeby czynność powtarzamy.
KROK 2: FORMUJEMY I PIECZEMY MINIPIZZE
Z ciasta formujemy gruby wałek, który dzielimy na 6 równych porcji o grubości ok. 1 cm. Każdą porcję spłaszczamy w dłoniach i formujemy placuszki o średnicy ok. 10 cm. Uformowane spody układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu).
KROK 3: UKŁADAMY DODATKI
Upieczone spody smarujemy pesto i układamy na nich starte na tarce o dużych oczkach parmezan i mozzarellę oraz ulubione dodatki. Mogą to być pomidorki koktajlowe, pieczarki, ciecierzyca, jarmuż, boczek – wszystko to, co lubisz Minipizze skrapiamy olejem lnianym Milo.
KROK 4: PODPIEKAMY MINIPIZZE Z DODATKAMI
Zapiekamy ok. 5-10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C.

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty