Proste ciasto orzechowe
W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Może się skusicie?
Składniki :
- 50 g mąki z orzechów włoskich Milo
- 100 g posiekanych, mieszanych orzechów
- 125 g czekolady gorzkiej
- 130 g masła lub margaryny
- 100 ml słodkiej, płynnej śmietany
- 120 g cukru
- 50 g kakao
- 4 jajka
Przygotowanie:
Połamać na kawałki czekoladę i roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach dodawać stopniowo zimną, roztopioną czekoladę. Osobno w miseczce wymieszać mąkę z orzechów włoskich Milo i kakao. Zmniejszyć obroty miksera i dodać kakao z orzechami na przemian ze śmietaną. Następnie wmieszać szpatułką lub łyżką drewnianą posiekane orzechy. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach ok. 15 cm x 30 cm, wysmarowanej margaryną. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 35 min w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Można dodatkowo polać sosem czekoladowym, posypać kakao lub posiekanymi orzechami.
Połamać na kawałki czekoladę i roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej miksując na najwyższych obrotach dodawać stopniowo zimną, roztopioną czekoladę. Osobno w miseczce wymieszać mąkę z orzechów włoskich Milo i kakao. Zmniejszyć obroty miksera i dodać kakao z orzechami na przemian ze śmietaną. Następnie wmieszać szpatułką lub łyżką drewnianą posiekane orzechy. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach ok. 15 cm x 30 cm, wysmarowanej margaryną. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 35 min w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Można dodatkowo polać sosem czekoladowym, posypać kakao lub posiekanymi orzechami.
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.