Pancakes czyli dyniowe naleśniki

Składniki :
  • 90 g mąki z pestek dyni Milo
  • 90 ml ciepłego mleka
  • 30 g roztopionego masła lub oleju kokosowego Milo
  • 1 łyżka miodu
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Przygotowanie:
W misce łączymy jajko, 1 żółtko, roztopione masło i miód. Całość dokładnie mieszamy trzepaczką bądź blenderem. Do miski dodajemy mąkę z pestek dyni połączoną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy stopniowo dolewając odmierzoną porcję mleka. Placuszki smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni do naleśników po około 2 minuty z każdej strony.

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty