Owsianka bounty
W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk.
Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy!
Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów.
To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Może się skusicie?

Składniki :
- 45 g płatków owsianych
- 10 g mąki kokosowej Milo
- 400 ml wody/mleka/napoju roślinnego (według preferencji)
- 5 g wiórków kokosowych
- 10 g kakao
- 1 jajko
- Słodzidło (np. słodzik) – według smaku i preferencji
Przygotowanie:
Kokosowa owsianka: płatki mieszamy z mąka, zalewamy płynem i gotujemy, dodajemy słodzidło (5 słodzików). W momencie kiedy płatki nam się zagotują wbijamy białko jaja i mieszamy do ścięcia się. Polewa: w 20-30 ml wrzątku rozpuszczamy słodzik (zależy jak gęste chcecie + 3 słodziki), dodajemy kakao i mieszamy. Dodajemy pozostałe z jajka żółtko i ponownie mieszamy. Kokosową owsiankę przekładamy do miseczki, polewamy masą czekoladową i posypujemy wiórkami Można dodatkowo dodać mrożone jagody i batonik bounty .
Kokosowa owsianka: płatki mieszamy z mąka, zalewamy płynem i gotujemy, dodajemy słodzidło (5 słodzików). W momencie kiedy płatki nam się zagotują wbijamy białko jaja i mieszamy do ścięcia się. Polewa: w 20-30 ml wrzątku rozpuszczamy słodzik (zależy jak gęste chcecie + 3 słodziki), dodajemy kakao i mieszamy. Dodajemy pozostałe z jajka żółtko i ponownie mieszamy. Kokosową owsiankę przekładamy do miseczki, polewamy masą czekoladową i posypujemy wiórkami Można dodatkowo dodać mrożone jagody i batonik bounty .
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.