Poznaj naszą historię
Milo jest polską firmą rodzinną stworzoną przez entuzjastów zdrowej żywności i aktywnego trybu życia. Mamy szczęście pracować w miłej atmosferze w pięknym otoczeniu lasów i stawów spokojnej Doliny Baryczy.
Nasza duma to liczne trasy i szlaki rowerowe, rozlewiska rzek oplecione blisko ośmioma hektarami stawów, wyborna lokalna kuchnia, czyli królujący KARP oraz liczne atrakcje w postaci spływów kajakowych czy zwiedzania zabytkowych pałaców-to wszystko na Milickim krańcu Dolnego Śląska.
To właśnie tu stawialiśmy pierwsze kroki wykorzystując tradycyjną i ekologiczną metodę tłoczenia oleju w niskiej temperaturze. Gdy nauczyliśmy się jak pozyskiwać najwyższej jakości olej ze starannie wyselekcjonowanych nasion, chcieliśmy dać Wam jeszcze więcej naturalnych produktów. Dzięki wspólnym dążeniom, Milo ma w swojej ofercie również naturalne mąki z nasion roślin oleistych, pestki, bakalie, nasiona i owoce liofilizowane.
Nasza marka jest odpowiedzią na żywność modyfikowaną i silnie przetworzoną, która pojawiła się na rynku spożywczym.
Jakość i świeżość oferowanych przez nas produktów została doceniona przez szerokie grono klientów.
Dziś do wspólnej przygody zapraszamy również Ciebie.
Pragniemy byś się przekonał jak zdrowa i wartościowa może być żywność, którą kupujesz.
CIEKAWOSTKA
Nasze lokalne Stawy Milickie to największy kompleks stawów hodowlanych w Europie, a także największy w kraju rezerwat chroniący ptaki! Spora część obszaru Doliny Baryczy objęta jest siecią Natura 2000!
Należy podkreślić, że sieć Natura 2000 obejmuje obszary o najcenniejszych walorach przyrodniczych na terytorium Unii Europejskiej.
Zapraszamy do krainy niezwykłości 🙂
#SerceDolinyBaryczy
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.