Lekki budyń z siemieniem lnianym
W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Może się skusicie?
Składniki :
- 175 ml mleka
- 10 g budyniu bez cukru
- 80 g banana (ok. połowa większego banana)
- Łyżeczka siemienia lnianego Milo
- Maliny liofilizowane Milo
- Borówki
- Troszkę granoli do posypania (około 5g)
Przygotowanie:
125ml mleka gotujemy w rondelku, budyń mieszamy w reszcie mleka i gdy się tamto zagotuje, wlewamy i mieszamy. Gotowy gęsty budyń przekładamy do naczynia i dodajemy resztę składników. Całość: 196kcal
125ml mleka gotujemy w rondelku, budyń mieszamy w reszcie mleka i gdy się tamto zagotuje, wlewamy i mieszamy. Gotowy gęsty budyń przekładamy do naczynia i dodajemy resztę składników. Całość: 196kcal
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.