Kruche ciasteczka do kawy
W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk.
Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy!
Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów.
To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Może się skusicie?
Składniki :
- 1 jajo
- 150 g mąki z orzechów laskowych Milo
- 50 g mąki słonecznikowej Milo
- 50 g dowolnego dodatku – np. kawałki orzechów lub czekolada 70%
- 3 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Białko ubijamy na sztywno, ze szczyptą soli. Dodajemy żółtko. Do ubitej piany dodaję mąkę orzechową i słonecznikową. Delikatnie mieszamy. Dorzucamy dodatki. Formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, do zarumienienia się ciasteczek (12-15min).
Białko ubijamy na sztywno, ze szczyptą soli. Dodajemy żółtko. Do ubitej piany dodaję mąkę orzechową i słonecznikową. Delikatnie mieszamy. Dorzucamy dodatki. Formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, do zarumienienia się ciasteczek (12-15min).
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.