Kruche ciasteczka do kawy

W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Składniki :
  • 1 jajo
  • 150 g mąki z orzechów laskowych Milo
  • 50 g mąki słonecznikowej Milo
  • 50 g dowolnego dodatku – np. kawałki orzechów lub czekolada 70%
  • 3 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Białko ubijamy na sztywno, ze szczyptą soli. Dodajemy żółtko. Do ubitej piany dodaję mąkę orzechową i słonecznikową. Delikatnie mieszamy. Dorzucamy dodatki. Formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, do zarumienienia się ciasteczek (12-15min).

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty