Domowe praliny
Potrzebne nam będą:
-3 duże łyżki naturalnego, sproszkowanego kakao
-3 łyżki oleju kokosowego MILO
-2 łyżki miodu
-szczypta sproszkowanej wanilii
Sposób przygotowania:
W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy MILO, dodaj kakao oraz miód i dokładnie wszystko wymieszaj do połączenia składników.
Powstała masę za pomocą łyżeczki wlej do silikonowych foremek (takich do lodu albo dedykowanych do pralinek) i umieść na ok. 30 min. w zamrażalniku. Po tym czasie wyjmij czekoladki z foremek.
Gotowe czekoladki należy trzymać w lodówce ponieważ z uwagi na dodatek oleju kokosowego, szybko się rozpuszczają w temperaturze dodatniej.
Do powstałej masy czekoladowej można dodać orzechy albo inne ulubione dodatki np. wiórki kokosowe lub suszone jagody goji MILO.
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.