Domowe praliny

Potrzebne nam będą:

-3 duże łyżki naturalnego, sproszkowanego kakao

-3 łyżki oleju kokosowego MILO

-2 łyżki miodu

-szczypta sproszkowanej wanilii

Sposób przygotowania:

W rondelku na małym ogniu rozpuść olej kokosowy MILO, dodaj kakao oraz miód i dokładnie wszystko wymieszaj do połączenia składników.

Powstała masę za pomocą łyżeczki wlej do silikonowych foremek (takich do lodu albo dedykowanych do pralinek) i umieść na ok. 30 min. w zamrażalniku. Po tym czasie wyjmij czekoladki z foremek.

Gotowe czekoladki należy trzymać w lodówce ponieważ z uwagi na dodatek oleju kokosowego, szybko się rozpuszczają w temperaturze dodatniej.

Do powstałej masy czekoladowej można dodać orzechy albo inne ulubione dodatki np. wiórki kokosowe lub suszone jagody goji MILO.

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty