Domowa granola
Podrzucamy wam nasz sprawdzony przepis na tą słodką przekaskę do mleka, jogurtu czy jako posypka do deserów i lodów.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki miodu
- Ulubione bakalie ( bo tak naprawdę sprawdzą się wszystkie, które lubimy)
- – 2 łyżki słonecznika łuskanego
- -4 łyżki suszonych moreli MILO
- -4 łyżki żurawiny MILO
- -4 łyżki orzechów łuskanych laskowych
- – 4 daktyle medjoul MILO
- -4 łyżki orzechów włoskich
- – 0.5 łyżeczki ostropestu mielonego MILO
- 0.5 łyżeczki cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
wraz Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 st. C. Wszystkie składniki prócz suszonych owoców (zrobią się gorzkie) posiekać, następnie z pozostałymi składnikami wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie wymieszaj i równomiernie rozłóż. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. Część granoli możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełóż do szczelnej puszki, przechowuj nie dłużej niż 2 tygodnie
wraz Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 st. C. Wszystkie składniki prócz suszonych owoców (zrobią się gorzkie) posiekać, następnie z pozostałymi składnikami wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie wymieszaj i równomiernie rozłóż. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. Część granoli możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełóż do szczelnej puszki, przechowuj nie dłużej niż 2 tygodnie
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.