Domowa granola

Podrzucamy wam nasz sprawdzony przepis na tą słodką przekaskę do mleka, jogurtu czy jako posypka do deserów i lodów.

Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 2 łyżki miodu
  • Ulubione bakalie ( bo tak naprawdę sprawdzą się wszystkie, które lubimy) 
My użyliśmy:
  • – 2 łyżki słonecznika łuskanego
  • -4 łyżki suszonych moreli MILO
  • -4 łyżki żurawiny MILO
  • -4 łyżki orzechów łuskanych laskowych
  • – 4 daktyle medjoul MILO
  • -4 łyżki orzechów włoskich
  • – 0.5 łyżeczki ostropestu mielonego MILO
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
wraz Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 st. C. Wszystkie składniki prócz suszonych owoców (zrobią się gorzkie) posiekać, następnie z pozostałymi składnikami wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie wymieszaj i równomiernie rozłóż. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, kilka razy wymieszaj całość, tak aby wszystkie składniki równomiernie się podpiekły. Część granoli możesz zjeść od razu z jogurtem lub mlekiem, a pozostałą ilość przełóż do szczelnej puszki, przechowuj nie dłużej niż 2 tygodnie

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty