Delikatne muffiny kokosowe

W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂 Może się skusicie?

Delikatne muffiny kokosowe wypełnione masą budyniową z nutką pomarańczy – do tego owoce i polewa z gorzkiej czekolady!
Składniki:
  • 1/4 szklanki mąki kokosowej MILO
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
  • pół opakowania budyniu śmietankowego (20 g)
  • 30 ml mleka kokosowego
  • 170 ml mleka krowiego
  • wybrany słodzik do smaku
  • opcjonalnie skórka pomarańczowa
Ugotować budyń, wystudzić i wypełnić nasze babeczki.

Przygotowanie:

Jajka i miód ubijać mikserem przez około 6 minut, dodać olej, ale nie przerywać ubijania. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do ubitych jajek. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 160 stopni przez około 25 minut (do suchego patyczka). Wystudzić, wydrążyć środek, zostawiając dno i wypełnić masą budyniową.
Na górę ułożyć ulubione owoce.

SMACZNEGO !

całość: 818 kcal

 

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty