Delikatne muffiny kokosowe
W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk.
Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy!
Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów.
To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Delikatne muffiny kokosowe wypełnione masą budyniową z nutką pomarańczy – do tego owoce i polewa z gorzkiej czekolady!
Delikatne muffiny kokosowe wypełnione masą budyniową z nutką pomarańczy – do tego owoce i polewa z gorzkiej czekolady!

Składniki:
- 1/4 szklanki mąki kokosowej MILO
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 jajka
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół opakowania budyniu śmietankowego (20 g)
- 30 ml mleka kokosowego
- 170 ml mleka krowiego
- wybrany słodzik do smaku
- opcjonalnie skórka pomarańczowa
Przygotowanie:
Jajka i miód ubijać mikserem przez około 6 minut, dodać olej, ale nie przerywać ubijania. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do ubitych jajek. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 160 stopni przez około 25 minut (do suchego patyczka). Wystudzić, wydrążyć środek, zostawiając dno i wypełnić masą budyniową.
Na górę ułożyć ulubione owoce.
SMACZNEGO !
całość: 818 kcal
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.