Chrupiące bułeczki sezamowe

Chrupiące bułeczki sezamowe

W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Składniki (10 szt):
  • 150 ml mleka
  • 150 ml wody
  • 5 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 440 g mąki pszennej typ 550
  • 40 g mąki słonecznikowej Milo
  • 1 łyżeczka soli
  • 75 ml oleju kokosowego Milo
  • 100 ml wody
  • 150 g sezamu
  • 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Mleko i wodę podgrzać. Dodajemy pokruszone drożdże, cukier i mieszamy. Mąkę przesiać, dodać olej, sól i mieszankę drożdży i mleka. Całość wyrobić na gładkie, jednolite ciasto. Ciasto przekładamy do miski wysmarowanej olejem i przykrywamy ściereczka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 godziny do wyrośnięcia ciasta. Ciasto wykładamy na blat i dzielimy na 10 równych kulek. Każda kulkę rolujemy na wałek, zakładamy go na pół i skręcając tworzymy świderek. Świderek łączymy na końcach. Piekarnik rozgrzewamy do 200*C góra-dół. Na talerzu wymieszać wodę olej i miód. Na drugi wysypujemy sezam. Każda bułkę moczymy w przygotowanej mieszance a następnie sezamie. Tak przygotowane bułki pieczemy przez 20 min. Nam najbardziej smakują polane olejem z orzecha włoskiego MILO lub z musem migdałowym MILO.

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty