Babka migdałowa bez glutenu

W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk. Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy! Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów. To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Składniki :
  • 3 jaja
  • 80 g masła
  • 200 g mąki migdałowej MILO
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropel esencji waniliowej lub migdałowej – opcjonalnie
Dodatkowo:
  • mała forma na babę lub mała keksówka
  • cukier puder do oprószenia
  • amarantus ekspandowany do obsypania formy lub otręby czy bułka tarta, jeśli nie ma uczulenia na gluten
Przygotowanie:

Włącz piekarnik na 170 stopni (najlepiej z termoobiegiem). W misce umieść jajka, cukier oraz miękkie masło. Miksuj chwilę do połączenia składników. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem dopieczenia. Dodaj esencję; jeśli używasz i miksuj ciasto chwilę na gładką masę. Resztką masła wysmaruj wnętrze formy, obsyp preparowanym amarantusem i wyłóż ciasto (powinno być za gęste, by można je było łatwo wylać). Piecz 30 minut. Potem wyłącz piekarnik. Zostaw ciasto w piekarniku na 10 minut.

Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO – gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook
Instagram
0
Koszyk
  • Koszyk jest pusty