Babka migdałowa bez glutenu
W naszym sklepie posiadamy aż 7 rodzajów mąk.
Nie każdy jednak wie co, z czym i jak – dlatego jesteśmy!
Podrzucamy wam kilka przepisów na proste dania i przekąski z wykorzystaniem naszych produktów.
To od was zależy na jaki smak macie ochotę i w dowolnym przepisie możecie zamienić smak mąki w zależności od upodobania 🙂
Może się skusicie?
Może się skusicie?
Składniki :
- 3 jaja
- 80 g masła
- 200 g mąki migdałowej MILO
- 100 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka kropel esencji waniliowej lub migdałowej – opcjonalnie
- mała forma na babę lub mała keksówka
- cukier puder do oprószenia
- amarantus ekspandowany do obsypania formy lub otręby czy bułka tarta, jeśli nie ma uczulenia na gluten
Przygotowanie:
Włącz piekarnik na 170 stopni (najlepiej z termoobiegiem). W misce umieść jajka, cukier oraz miękkie masło. Miksuj chwilę do połączenia składników. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem dopieczenia. Dodaj esencję; jeśli używasz i miksuj ciasto chwilę na gładką masę. Resztką masła wysmaruj wnętrze formy, obsyp preparowanym amarantusem i wyłóż ciasto (powinno być za gęste, by można je było łatwo wylać). Piecz 30 minut. Potem wyłącz piekarnik. Zostaw ciasto w piekarniku na 10 minut.
Włącz piekarnik na 170 stopni (najlepiej z termoobiegiem). W misce umieść jajka, cukier oraz miękkie masło. Miksuj chwilę do połączenia składników. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem dopieczenia. Dodaj esencję; jeśli używasz i miksuj ciasto chwilę na gładką masę. Resztką masła wysmaruj wnętrze formy, obsyp preparowanym amarantusem i wyłóż ciasto (powinno być za gęste, by można je było łatwo wylać). Piecz 30 minut. Potem wyłącz piekarnik. Zostaw ciasto w piekarniku na 10 minut.
Czym charakteryzują się
owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam
zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki
mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO – gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.